DUM ALOO - Mancare populara in nordul Indiei. Se face de obicei la cucta, sub presiune (cartofii trebuie sa fie patrunsi de sos)(Dum = presiune).
Ingrediente:
3 bucati cartofi fierti (cartofi rosii) 1 rosie 1 ceapa 2 linguri (30 ml) ulei 3 - 4 frunze de curry 1 lingura de pasta din usturoi si ghimbir 1 cana (225 ml) iaurt 1 sfert cana lapte 2 lingurite (10 ml) praf de chili rosu 1 sfert de lingurita de curcuma sare
1 decojesti cartofii, ii tai pe jumatate si ii intepi, ca sa se patrunda 2 incalzesti 2 lingurite de ulei intr-o tigaie mare si ii prajesti superficial pana se fac auriu-maronii deschis, apoi ii pui de-o parte 3 macina ingredientele pentru masala pana se fac o pudra mai mare (nu foarte marunta) si pune-le de-o parte 4 incalzeste uleiul ramas intr-o cucta, adauga foi de dafin, ceapa, frunzele de curry si prajeste pana ceapa devine transparenta 5 adauga pasta de ghimbir si usturoi, amesteca bine si prajeste pana mirosul isi pierde din consistenta 6 adauga masala (sa nu depaseasca 2 linguri) si mai prajeste cca 4 minute 7 adauga praful de chili, praful de curcuma si sarea, toate amestecate la un loc si mai prajeste cca 3 minute 8 adauga laptele si iaurtul amestecand continuu 9 adauga rosia maruntita si cartofii si inchide capacul cuctei. mancarea e gata pana la primul fluier al cuctei, la foc mediu (daca nu ai cucta poti folosi o oala acoperita, mancarea facandu-se mai mult cu aburi)
Serveste cu:
CHAPATHI [12 bucati]
3 cani faina de grau 1 lingurita sare 2 cani apa framanti pana la coca si faci in tigaie ca pe clatita
PARATHA [8 bucati]
220 g faina grau 120 ml apa calduta 40 g unt decantat [ghee sau clarified butter] 1 lingura ulei 1 lingurita sare
framanta toate fara unt cam 2-3 minute apoi lasa la dospit cam 30 minute. imparti in 8 bucati, intinzi circular, cca 15 cm diametru, ungi cu unt, impachetezi in semicerc, ungi iara cu unt, apoi impachetezi in sfert de cerc. intinzi fiecare triunghi cu facaletul si ungi fetele cu unt iara. incalzesti unt in tigaie la foc mediu-mare, lasi in tigaie pe fiecare parte cate doua minute. se mananca de preferabil calde.
Pofta buna!!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: india56
Mesaj:
india56
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.